El diari econòmic digital VIA Empresa s’endú el III Premi Llengua Nacional

El passat dimecres 18 de novembre va tenir lloc el lliurament del III Premi Llengua Nacional, corresponent a l’edició del 2020. Amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, el guardó ha mostrat clarament la seva consolidació en aquesta tercera edició. L’objectiu és premiar empreses i emprenedors que mostrin un ferm compromís amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús i del bon ús de la llengua.

A causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, l’acte es va fer d’una manera virtual i va ser retransmès a través del canal de YouTube de l’Associació Llengua Nacional. Abel Carretero, president de l’entitat, fou l’encarregat de dirigir-lo, tot moderant les diverses intervencions.

Una de les coses que es van destacar és la gran qualitat de les candidatures presentades. El jurat —format per Ester Franquesa, Bernat Joan, Gemma Pasqual i els membres de la Junta de Govern de Llengua Nacional Maria Rosa Bayà i Albert Jané— no ho van tenir gens fàcil, i és que les disset candidatures hagueren de ser analitzades en profunditat per a trobar-hi allò en què cada una destacava més.

Via Empresa

Finalment, el guanyador fou el diari digital VIA Empresa, del qual es va remarcar la funció divulgativa del llenguatge econòmic en català, la secció «El català a l’empresa», que es fa en col·laboració amb el TERMCAT, i la visió global que té i representa dels Països Catalans. El premi per al guanyador és un xec per un valor de 2.000 €, així com un trofeu commemoratiu elaborat per l’empresa Art Innova.

Llibreria Quart Creixent

El jurat també va decidir atorgar una menció especial, tal com es recollia en les bases del premi. La candidatura escollida va ser la llibreria mallorquina Quart Creixent. Se’n destacà la difusió de la literatura catalana i en català durant gairebé quatre dècades, el fet que ofereix una àmplia oferta cultural i lingüística a la ciutat de Palma i la contribució a la lectura en català. En aquest cas, el premi és de 500 €.

L’acte va acabar amb unes paraules de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que remarcà la importància de la renovació i l’actualització del català en un món canviant, així com la necessitat d’iniciatives com la de Llengua Nacional, iniciatives que donin valor a la llengua i que ens recordin que encara hi ha molta feina a fer.

Podeu veure l’acte al YouTube de Llengua Nacional.

El premi Llengua Nacional té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

 

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *