Llengua Nacional es renova
Per Mercè Espuny
@MerceEspuny
Què és Llengua Nacional? Ens ho han preguntat manta vegades, i sempre expliquem el mateix: Llengua Nacional és una entitat que va néixer fa vint-i-cinc anys arran dels atacs a la llengua, amb allò del «català light»; una entitat que defensa el tresor més gran que pot tenir una cultura: la llengua! És el nexe entre les diferents generacions d’una mateixa família, el lligam entre mares i fills, el nexe entre els diferents integrants d’una mateixa comunitat, el nexe… I nosaltres ens postulem sempre en aquest sentit.
Ja fa un quart de segle que va engegar aquest projecte; de fet, de l’equip inicial en queden molt pocs integrants… I després que en Ramon Sangles comandés la Junta i la revista durant gairebé dues dècades, va decidir passar-nos-en el relleu. Ara, des de primers del 2016 que som al capdavant de l’entitat i que dirigim la revista.
Sí, ens hem renovat de dalt a baix, sobretot la Junta! El Consell poc o molt es manté, però la Junta és «canyera» com es diu ara, amb moltes ganes de fer de tot!
I amb la nova Junta tenim pensades tot de propostes per a engrescar el personal. En aquest sentit hem preparat aquesta web, amb la intenció de ser visibles, presents a la xarxa, un referent. Així mateix hem pensat de preparar diverses taules rodones sobre diferents temes d’actualitat lingüística, i també altres activitats.
Però Llengua Nacional no és res sense els socis i els subscriptors; ells són el fonament de tot l’entramat. Gràcies a una petita quota anual, nosaltres podem dur a terme aquestes activitats i més que en ens en ballen pel cap!
Altrament, cal dir que Llengua Nacional publica una revista homònima, que veu la llum cada trimestre i que procurem que parli de temes interessants. Doncs bé, aviat arribarem al número 100, i això ha de ser un motiu d’alegria per a nosaltres. Volem fer-la grossa!
Com a presidenta de Llengua Nacional de vegades em pregunto què m’ha motivat a ocupar aquest càrrec i la resposta sempre és la mateixa: defensar la llengua. N’és el motiu fonamental!
Sols ens resta donar-vos la benvinguda a la nostra pàgina i convidar-vos que us la feu vostra!
L’enhorabona! Renovar-se o morir. Com podem accedir als continguts digitals els subscriptors? Veig que cal tenir un usuari amb contrasenya.
Gràcies, Víctor! El cercador de revistes encara no funciona, però hem volgut publicar el web igualment per anar-lo provant i perquè ens digueu la vostra. Quan tinguem el cercador en marxa (que serà aviat), qualsevol visitant podrà consultar totes les revistes digitalitzades tret de les quatre darreres; els socis i subscriptors sí que tindreu accés a aquestes quatre amb uns codis personals que us enviarem per correu electrònic. Salut!
Excel·lent !
Me n’alegro. Us seguiré sempre que l’envitricollament informàtic no sigui excessiu per a mi …(tenint en compte la meva edat)
Ben cordialment,
MC
Segur que no, dona! I per a qualsevol dubte, escriu-nos a . 🙂
Déu vos guard,
Vaig assistir a l’acte de celebració del número 100 de la revista LN el passat 7 de novembre. Em sembla recordar que en sóc subscriptor des del número 18. Vaig conèixer la revista quan feia classes amb Carles Riera i Albert Jané a l’escola Vèrtex de Barcelona. Devien ser els anys 1995 o 1996.
Donat que devia començar amb el número 18 de la revista i veient l’interès dels articles, em dolia no tenir els números anteriors. Ramon Sangles, director en aquella època, em va proporcionar els números anteriors. D’aquesta feta puc dir que conservo totes les revistes, i que és una de les publicacions que més estimo.
D’altra banda, em va fer molt content de saludar a aquests dos professors (Carles Riera i Albert Jané), als quals qualifico de mestres de mestres, no solament perquè tècnicament en saben molt, sinó també per la vessant humana que destil·len. Feia molts anys que no els veia
Així doncs, dir-vos que encara us segueixo i que desitjo llarga vida a la publicació.
Salut i empenta!
Joan Vives. //*//