VI Premi Llengua Nacional

Us anunciem la sisena convocatòria del Premi Llengua Nacional.


 

La finalitat del Premi Llengua Nacional és reconèixer autònoms i petites empreses (comerços, mitjans de comunicació, editorials, restaurants, artesans, centres culturals, marxandatge, cooperatives… amb un màxim de 10 treballadors) d’arreu dels Països Catalans que mostrin un ferm compromís amb el català i contribueixin a estendre’n l’ús —i el bon ús—. Els guanyadors de les edicions anteriors van ser Zombi Paella, d’Alacant (creador de jocs en català); el Celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Francolí; Via Empresa (diari digital); 3DNassos (revista digital de videojocs), i Associació Catalannets (xarxes socials).

El Premi, dotat amb 3.000 €, es lliurarà el dia 29 de novembre del 2023. Entre el 9 d’octubre i el 8 de novembre del 2023, podeu presentar la vostra candidatura mitjançant el formulari que trobareu a la nostra pàgina web: www.llenguanacional.cat/premi. 

A l’hora de triar el guanyador, el jurat, format per personalitats reconegudes en el món de la llengua, tindrà en compte aspectes com la política comunicativa interna i externa, la qualitat lingüística en la publicitat i les xarxes socials, l’ús de les noves tecnologies en català, la tradició o l’arrelament dins la comunitat, o haver-se obert camí en un sector on el català no és gaire present.

Animeu-vos a presentar-vos al Premi Llengua Nacional o a difondre’l a fi d’augmentar el prestigi de la nostra llengua entre els autònoms i la petita empresa. 

El Premi Llengua Nacional té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de Bon Preu Esclat.

Informació de les bases.