XVI edició del Premi Nacional Joan Coromines

Per Francesc Jutglar

El passat 20 de maig del 2017, la CAL va oferir la setzena edició dels Premis Nacionals Joan Coromines. L’acte tingué lloc a la Sala Pal·làdius de Pallejà.

En aquesta edició l’Associació Llengua Nacional era una de les entitats premiades, concretament per raó de la nostra tasca de divulgació i defensa dels valors de la llengua catalana i per impulsar-ne el bon ús i coneixement. No cal dir que és un honor per a nosaltres veure com se’ns valora l’esforç fins el punt de poder compartir guardó amb les següents persones, empreses i institucions que igualment destaquen pel seu compromís amb la normalització lingüística, cultural i nacional: El Punt Avui TV, el col·lectiu blanc-i-blau Roger de Llúria, l’actor Toni Albà, la coral Pau Casals i, a títol pòstum, Jordi Carbonell. El disseny del guardó mateix ja és tota una declaració de principis que naturalment compartim.

Cal dir que la CAL no escatimà esforços. L’acte fou molt complet, amb ritme i ben organitzat, sense pompositat però solemne i amb la professionalitat que es podria demanar d’un esdeveniment com aquest. Comptàrem, entre altres coses, amb unes paraules d’encoratjament per part del Molt Honorable President Carles Puigdemont, gravades en vídeo, així com amb un parlament d’en Víctor Alexandre, lectures d’una bona selecció de poemes patriòtics, i finalment una actuació de la coral Pau Casals. L’únic punt discordant fou quan la directora general de Política Lingüística, la senyora Ester Franquesa, afirmà que l’ús del català no havia estat mai en un moment millor que l’actual. Potser li ho haurem d’agrair pel que té de revelador d’on cal anar a trobar l’origen dels problemes que continuen combatent la nostra llengua, cultura i nació.

L’acte acabà amb un generós refrigeri.

Enguany aquest premi és encara més especial, en coincidir amb els 20 anys de la mort del molt admirat Joan Coromines, i amb el número 100 de la nostra revista Llengua Nacional.

Podeu veure la presentació de Llengua Nacional que ens preparà la CAL en aquest enllaç. 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *