Presentació del llibre «El Barrufet Gramàtic» a l’IEC

El dijous 9 de juliol, a dos quarts de set del vespre, va tenir lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans, amb totes les mesures d’higiene i de distància de seguretat dels assistents, la presentació del llibre El Barrufet Gramàtic. Homenatge a Albert Jané, en què, com sabeu, han participat alguns dels membres de Llengua Nacional.

Tots els representants de les entitats col·laborades (Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Jordi Manent, coordinador del volum; Anna Solà, representant de Drac Màgic; Mercè Canela, directora de Cavall Fort; Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort; Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica; Abel Carretero, president de l’Associació Llengua Nacional; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya) elogiaren la figura i l’obra del mestre Jané amb qualitats com la saviesa, l’erudició, la dignitat, la modèstia, l’amabilitat i el bon tracte, la humilitat…

No foren uns elogis forçats, sinó proferits amb un convenciment profund, «amb el cor», com va dir el nostre president, Abel Carretero, el qual, volgudament, no llegí cap text preparat.

«Si no haguessis existit, hauríem hagut d’inventar-te», afirmà Teresa Cabré. «Necessitem molts Alberts Jané», afegí la consellera de Cultura, la qual asseverà: «Que el llegat de Jané continua ho demostra Abel Carretero, un xicot jove que ara porta Llengua Nacional.»

L’homenatjat, al seu torn, agraí els sincers elogis, però assegurà que, més que no pas modest, es considerava atrevit, ja que l’any 1958 s’embrancà a fer la primera classe de català sense saber-ne prou. I finalitzà el seu parlament dient que «el més important no és la trajectòria personal, sinó la del país».

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *