Llengua Nacional, a València

El dijous 17 de gener Llengua Nacional es va desplaçar fins a la ciutat de València amb l’objectiu de seguir divulgant la tasca que duem a terme arreu dels Països Catalans, com ja vam fer a Palma i pretenem fer encara en alguns altres territoris enllà del Principat de Catalunya.

En el magnífic marc de l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània, el president de l’entitat i director de la revista, Abel Carretero, i la vicepresidenta, Màriam Serrà, presentats pel secretari d’Acció Cultural del País València, Toni Gisbert, van ser els encarregats de parlar de l’Associació i dels números especials de la revista dedicats a Manuel de Pedrolo i Pompeu Fabra. Amb aquest pretext, el públic assistent a l’acte es va poder fer una idea de la feina que fem en pro de la llengua i la cultura catalanes. Així, els vam mostrar que la intenció de Llengua Nacional no s’allunya dels seus principis fundacionals: la defensa de l’ús i del bon ús de la llengua, com feien els mateixos Fabra i Pedrolo.

En el torn obert de paraules, es va parlar de la —sovint— poca relació entre Catalunya i el País Valencià, i es va enfocar la conversa en la necessitat d’enfortir aquesta relació i que sigui recíproca, eficient i explícitament volguda per ambdues parts. Per tant, un dels compromisos que vam adquirir a Llengua Nacional és intentar bastir ponts de col·laboració i anar-los ampliant en la mesura de les nostres possibilitats.

També fou molt interessant que ens preguntessin en què es diferencia la nostra revista d’altres publicacions entorn de la llengua, a la qual Carretero va respondre que, bàsicament, en el fet que Llengua Nacional és una revista feta majoritàriament per acadèmics però dirigida i enfocada a un públic general, és a dir, que és accessible per a tots els públics i pretén difondre i explicar la llengua d’una manera propera i entenedora.

Així mateix vam signar un acord de distribució de la revista amb la Llibreria Fan Set, de manera que a partir d’ara Llengua Nacional es vendrà a la ciutat de València.

Volem destacar, finalment, la bona acollida que els amics valencians ens van fer, especialment Acció Cultural del País Valencià i Plataforma per la Llengua País Valencià, entitats amb les quals compartim moltes idees i molts projectes. Arran d’aquesta constatació, doncs, tenim la intenció de col·laborar plegats més assíduament del que solem fer.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *