L’Associació Llengua Nacional engega el concurs #FabraDeVacances

#Fabradevacances és l’etiqueta identificadora a les xarxes d’un concurs fotogràfic que proposa plasmar en imatges el record del Mestre en el que anomenem espais Fabra: llocs relacionats amb la vida del codificador de la llengua catalana o carrers, edificis, places, monuments, sales, equipaments… que duen el nom de Pompeu Fabra. El concurs no té limitacions de caràcter geogràfic.

L’Associació Llengua Nacional es va sumar de forma decidida a la commemoració, aquest 2018, de la figura i l’obra de Pompeu Fabra, per celebrar els 150 anys del naixement del gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

La nostra entitat, fundada el 1991, ha dut a terme enguany diverses activitats en el marc d’aquest Any Fabra, entre les quals destaca la publicació d’un número especial de la revista Llengua Nacional, el 103, dedicat a al Mestre.

Però també ens feia il·lusió engegar un projecte de caràcter més lúdic i popular. Una idea que posés la figura i l’obra de Fabra a l’hora del segle XXI i a l’abast de tothom. Volíem posar en relleu la modernitat de l’obra del nostre gramàtic més important. I, de tot plegat, al final en va sorgir el concurs fotogràfic #FabraDeVacances: un Fabra modern, entranyable, present a les xarxes socials, símbol de les tecnologies més avançades.

#FabraDeVacances proposa a les persones aficionades a la fotografia i que fan servir Twitter, Instagram i Facebook que col·laborin en la iniciativa aportant imatges que demostrin la seva presència en llocs importants en la història del Mestre: el barri de Gràcia de Barcelona, Bilbao, Badalona, Sant Feliu de Codines, París, Montpeller, Perpinyà i Prada de Conflent, on està enterrat, entre moltes altres localitzacions geogràfiques.

O de les activitats esportives que va practicar Fabra i que sempre va defensar: l’excursionisme, el tennis, la natació

O dels que anomenem espais Fabra: escoles, carrers, edificis, places, parades de metro, sales, monuments… de tot arreu, sense limitació geogràfica, que duen el nom del Mestre com a record i reconeixement de la intervenció cabdal en la construcció del català modern.

Per mitjà d’autofotos (selfies), fotografia artística, muntages fotogràfics, mems, vídeos curts… Fent servir les múltiples tècniques que permetin revisitar els indrets importants en la vida del Mestre o els que en duen el nom, #FabraDeVacances permetrà aquests mesos de juliol, agost i setembre que poseu a prova la vostra creativitat i que el Mestre sigui protagonista també a les xarxes des de la simpatia, la gràcia, la imaginació i el respecte dels participants.

O sigui que, durant les vacances, podeu anar fins a un espai Fabra que tingueu a prop i us hi feu una fotografia, individual o col·lectiva, amb cartells o textos… I la publiqueu a les xarxes amb l’etiqueta #FabraDeVacances. A més, com que Llengua Nacional ha muntat el concurs en col·laboració amb l’Any Fabra, podeu buscar espais Fabra al #mapaFabra de geolocalització, una iniciativa a les xarxes socials que pretén recollir en un mapa les imatges dels espais dedicats a Pompeu Fabra a tots els territoris de parla catalana.

I si busqueu inspiració, us recomanem el núm. 103 de Llengua Nacional, un especial sobre el Mestre en què vam tenir molta cura, precisament, de recollir moltes fotografies del Fabra més quotidià: nedant, d’excursió pels Pirineus, amb els néts…

 


*Bases

A partir de l’etiqueta #Fabradevacances i havent de seguir prèviament els comptes @AnyFabra i @LlenguaNacional, els aficionats a la fotografia podran publicar les seves instantànies a les xarxes socials, des d’on seran seleccionades per l’organització.

Pel que fa al format, s’admet una àmplia varietat d’imatges: autofotos (les anomenades selfies), fotografia artística, mems, muntatges, vídeos curts… En definitiva, imatges populars i creatives que acreditin la presència en un espai Fabra de l’àmbit internacional.

El concurs estarà actiu els mesos de juliol, agost i setembre, en els quals #Fabradevacances proposa als aficionats a la fotografia que cerquin els espais Fabra en les seves activitats de vacances i que els comparteixin amb la comunitat de les xarxes socials, en aquest cas Twitter, Facebook i Instagram.

Com que un estímul en forma d’obsequi pot ajudar a dinamitzar l’assoliment dels objectius, la persona que realitzi la imatge més interessant des de tots els punts de vista rebrà una màquina GO PRO d’esports d’aventura de prestacions avançades.

El jurat el formaran un fotògraf professional de prestigi, una dissenyadora, representants de l’Any Fabra, la DGPL i Llengua Nacional. Totes les imatges que compleixin uns estàndards de qualitat mínims seran exposades als webs i reculls oportuns. Els autors n’hauran de cedir els drets a Llengua Nacional i a Any Fabra.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *