La figura i obra de Pompeu Fabra, a Tolosa de Llenguadoc de la mà de LN

El passat dissabte 7 d’abril Abel Carretero, president de Llengua Nacional, va participar en una xerrada al Casal Català de Tolosa de Llenguadoc en la qual va parlar de la figura i l’obra de Pompeu Fabra. L’activitat estava emmarcada en l’Any Fabra, promogut per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La xerrada va comptar, primer de tot, amb una introducció a la història de la llengua des dels inicis fins al període de la Renaixença per part de Josep Vidal Arráez, lector de català de la Universitat de Tolosa Jean Jaurès.

Tot seguit Abel Carretero va parlar de l’època en què visqué Fabra, com el context d’aquells anys el va empènyer a voler consolidar una llengua normativa, una llengua que pogués ser apta per a tots els usos i contextos, especialment l’escriptura. Va ser una xerrada amena que pretenia introduir el públic a les principals gestes que Fabra dugué a terme en relació amb la llengua i així posar-les de manifest.

Seguint aquest fil argumental, es va arribar al moment actual, en què l’Institut d’Estudis Catalans ha publicat recentment la nova Gramàtica de la llengua catalana. El públic assistent es va mostrar entusiasmat amb la xerrada i va fer moltes preguntes al final de l’acte, fet que demostra el gran interès que la figura del Mestre Fabra suscita arreu del territori i entre molts catalans d’aquí i de l’estranger.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *