Fem balanç del darrer any

Ara fa un any que hi va haver el darrer canvi en la Junta de Govern de Llengua Nacional, del qual va resultar majoritàriament la configuració actual de l’òrgan de direcció de l’Associació. Si hem de fer un petit balanç d’aquests dotze mesos de mandat, creiem que la lectura que se’n pot extreure no pot ser sinó positiva.

D’una banda, hem consolidat les taules rodones trimestrals, amb força èxit d’assistència en general, cosa que ens fa seguir treballant en aquesta línia. Així mateix hem començat a fer presentacions públiques dels números especials o monogràfics de la revista Llengua Nacional, que han estat diversos durant el darrer any: el número 100, fita important que va merèixer una celebració, el 102, dedicat a Manuel de Pedrolo, i el 103, dedicat a Pompeu Fabra (la presentació s’ha de fer aquest mes de juny).

D’altra banda, estem treballant per tal de poder expandir les accions i la feina que fem a Llengua Nacional més enllà de les fronteres de Catalunya, i el passat mes de maig vam anar a Mallorca per donar-nos a conèixer. En els propers mesos confiem poder fer el mateix al País Valencià. Una altra de les línies de treball engegades és la col·laboració amb entitats afins en projectes per a defensar la llengua dels atacs que rep contínuament, tal com fem actualment amb Plataforma per la Llengua.

Paral·lelament, enguany reprenem el Premi Llengua Nacional, del qual ben aviat difondrem informació per a poder participar-hi. I no solament això: durant els mesos d’estiu engegarem un projecte fotogràfic sobre Pompeu Fabra. Estigueu atents a les xarxes socials!

Alhora volem fer una contribució al debat en relació amb l’estatus del català en els diversos àmbits d’ús.

Amb totes aquestes activitats i la publicació de la revista, creiem que continuem en la línia habitual i amb el compromís de seguir treballant per la llengua i pel seu bon ús. Gràcies a tots per fer-ho possible!

Junta de Govern de Llengua Nacional

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *