El Correllengua gironí del 2021

El dissabte 25 de setembre, a la ciutat de Girona, Màriam Serrà obrí l’acte central del Correllengua, el debat «El català: i ara què?», donant a conèixer al públic la tasca de l’Associació Llengua Nacional i de la nostra revista en favor de la llengua.

Ja en la conversa moderada per Sergi Font, president d’Òmnium Gironès, amb l’altre participant, l’escriptor i activista cultural nord-català Joan-Lluís Lluís, ambdós ponents van coincidir en l’actitud dels parlants, que ha de ser ferma i de valoració de la pròpia llengua, per a la supervivència del català, més enllà del paper que hi puguin jugar les institucions i els governs de torn, malauradament massa prudent.

«El català ha sobreviscut des de fa molts anys a tots els embats i continuarà fent-ho: no desapareixerà!», afirmava Lluís en un missatge esperançador. «És senzillament una qüestió d’oferta i demanda, com en tot: si no hi ha demanda en tots els àmbits, no hi haurà oferta; la plena normalització del català depèn, per tant, de nosaltres, els consumidors», va concloure Serrà, la qual insistí en l’autoestima com a catalans, i en el coneixement i la posada en pràctica dels nostres drets lingüístics.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *