«Virals, en català?

Àlex Corretgé

El 15 de desembre va tenir lloc, novament en format virtual, la taula rodona del cicle «Parlem-ne!» que tenia per objectiu debatre si, a les xarxes socials, es poden tenir molts seguidors sense canviar de llengua.

Van demostrar que és possible els coneguts Llenguaferits (Jessica Neuquelman i David Vila), uns bojos per la llengua que recorren tot el territori de parla catalana fent vídeos, recitals, conferències… També Àlex Corretgé, professional de les tecnologies de la informació, el qual, amb el seu habitual «Bon dia, bona gent dels Països Catalans! Bona nit des dels estudis centrals d’EMTV a Verges, Districte Republicà!», ens mostrà les variades activitats lúdiques i alhora culturals que l’emissora Empordanet Televisió, creada per ell, duu a terme des del Baix Empordà. I la pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert, de Totsona, famosa per les seves cançons infantils, reblava el clau en dir-nos que el seu canal de YouTube, el primer de música en català, supera els 800 milions de visualitzacions, si bé aclarí que era la més veterana dels ponents en aquesta experiència, amb més de vint-i-tres anys de treballar-hi.

Dàmaris Gelabert

Un fet lloable i que hauria de fer-nos reflexionar és que, tant la Jessica, de Dunkerque, com la Dàmaris, que té com a llengua materna el castellà i de petita vivia a Andalusia, confessaren haver-se enamorat de la llengua catalana i fer-se-la seva.

Llenguaferits

Cal dir que, si per una cosa destacà aquesta taula rodona, a part de la qualitat dels continguts, fou pel dinamisme amb què es va desenvolupar gràcies a la passió i l’entusiasme de tots els participants.

Podeu visualitzar l’activitat al nostre canal de YouTube.

El cicle «Parlem-ne!» té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *