#CATenJoc (5): la resposta correcta era Albert Jané!

Qui va barrufar Els Barrufets a Cavall Fort?

a) Joaquim Carbó
b) Pilarín Bayés
c) Picanyol
d) Albert Jané

Aquesta és la pregunta que us vam plantejar aquest dimarts en la cinquena edició del #CATenJoc. Aquesta vegada no era fàcil, però al número 99 de la nostra revista, que acaba de sortir al carrer, hi teníeu la resposta: Albert Jané va adaptar al català els cèlebres Schtroumpfs del dibuixant Peyo.

De tots els comentaris que hem rebut ningú no l’ha encertat! Els qui heu respost heu optat per Joaquim Carbó o Pilarín Bayés.

Albert Jané és una de les ànimes de la revista Cavall Fort, que va dirigir durant gairebé vint anys. Revista que en temps de dictadura, malgrat les prohibicions, va permetre que molts nens i nenes poguessin llegir en català.

Segons paraules del mateix Jané: Barrufet en mallorquí vol dir ‘dimoni’, i com que la paraula existeix i té una sonoritat bonica se’m va acudir de crear el verb barrufar a partir de barrufet. Realment pot voler dir moltes coses, això sempre depèn del context. Seria, diguem-ne, un verb comodí”.

Si voleu conèixer una mica més l’Albert Jané, aneu a la pàgina 17 del número 99 de la revista Llengua Nacional i hi trobareu un article de la Mireia Plana, la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, que en parla.

Gràcies a tothom que hi ha participat! Ens veiem en la propera pregunta!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *