#CATenJoc (3): la resposta correcta era Aurora Bertrana!

“Quin d’aquests noms d’escriptors catalans no és un pseudònim?”

a) Serafí Pitarra
b) Aurora Bertrana
c) Víctor Alba
d) Ofèlia Dracs

Aurora Bertrana

Aurora Bertrana

Aquesta és la pregunta que us vam plantejar aquest dimarts en la tercera edició del #CATenJoc. Aquest cop també ens han arribat força comentaris, però el percentatge d’encerts ha estat lleugerament més baix que en les preguntes anteriors: 63%. Prou bé!

La resposta correcta era Aurora Bertrana, que és una escriptora gironina que va viure entre el 1892 i el 1974. Enguany, amb motiu justament dels 125 anys del seu naixement —i dels 150 anys del naixement del seu pare, Prudenci Bertrana—, es commemora l’Any Bertrana, per donar a conèixer més i millor els dos autors i retre’ls homenatge.

Els altres noms proposats són tots pseudònims. Serafí Pitarra es deia en realitat Frederic Soler (1839-1895), i Víctor Alba és el pseudònim de Pere Pagès (1916-2003). Pel que fa a Ofèlia Dracs, es tracta d’un col·lectiu literari dels anys 70 del segle XX, format per escriptors com Joan Rendé, Joaquim Carbó, Jaume Fuster, Maria Antònia Oliver, Josep Albanell, Jaume Cabré, Vicenç Villatoro, Margarida Aritzeta, Quim Monzó, Carme Riera o Assumpció Cantalozella, entre d’altres.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *