#CATenJoc (1): la resposta correcta era Sant Cugat del Vallès!

“D’entre les 50 poblacions més habitades de Catalunya, quina té el percentatge més elevat de persones que saben parlar català?”

a) Sant Cugat del Vallès

b) Vic

c) Santa Coloma de Gramenet

d) Igualada

 

Aquesta és la pregunta, amb les quatre possibles respostes, que us vam llançar dimarts en la primera sèrie del #CATenJoc. Durant aquests dos dies hem rebut bastants comentaris a les xarxes socials i us hem de felicitar perquè el 67% de les repostes que ens heu fet arribat són correctes!

Segons les dades de l’Informe de política lingüística de l’any 2015, i en aquest cas concret amb les informacions del Cens de població del 2011, Sant Cugat del Vallès és la localitat catalana, d’entre les 50 més habitades, on més gent sap parlar català. En aquest municipi del Vallès Occidental, el 82,2% dels 88.921 habitants totals són capaços d’expressar-se oralment en català, fet que no significa que tots ells el tinguin com a llengua habitual.

D’altra banda, Santa Coloma de Gramenet és el municipi de Catalunya, d’entre els 50 més habitats, que té el percentatge més baix de persones que saben parlar català. Tan sols un 50,7% dels 117.153 habitants d’aquesta població del Barcelonès tenen prou coneixements de català per fer-se entendre sense dificultats en parlar-lo.

Moltes gràcies a tots els que heu participat! Us esperem dimarts vinent amb un nou repte! #CATenJoc

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *