Catalannets guanya el V Premi Llengua Nacional. Menció Especial per a Viasona

Enguany, el Jurat d’aquesta cinquena edició del Premi Llengua Nacional ha decidit atorgar el guardó a la iniciativa de Catalannets, un projecte de contingut audiovisual anomenat Easy Catalan, entre els quinze candidats presentats, lliurat el 23 de novembre a l’Auditori Cullell i Fabra del Centre Sant Pere 1892, de Barcelona.

Catalannets és una associació sense ànim de lucre que treballa per normalitzar l’ús de la llengua catalana a les xarxes socials, amb una especial rellevància a crear continguts de qualitat en català. Amb aquest propòsit, tot posant un èmfasi especial en la xarxa YouTube, despleguen tres canals de treball: 1) creen continguts en català, 2) elaboren guies i tutorials en català per a la formació de futurs creadors de continguts i 3) ofereixen acompanyament als nous creadors. Tota una dinàmica de promoció de l’ús de la llengua catalana a Internet. Podeu trobar-los a la pàgina web www.catalannets.cat .

La Menció Especial ha estat atorgada a Viasona, una iniciativa que té el propòsit, inèdit a la xarxa, d’indexar tots els artistes i grups que han cantat en català i els discos editats, les lletres i cançons que han estat compostes en la nostra llengua des de l’any 1960. Un treball enciclopèdic, molt interessant, que podeu consultar a www.viasona.cat .

L’acte, que ha comptat amb la cantautora Meritxell Gené, la qual ha posat música a poemes de Marià Villangómez, Gabriel Ferrater i Vicent Andrés Estellés, l’han clos els parlaments de Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya, i de Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística. Com a preludi, una entrevista a Joan Camp, un dels promotors de la Fundació puntCat, en la qual ha fet un repàs històric de la campanya iniciada el 2004 en pro de disposar a Internet del domini .cat per als parlants de la nostra llengua, i on han quedat palesos les vicissituds i els obstacles que aquell assoliment representà.

El Premi Llengua Nacional té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *