Arrenca la primera edició del premi Llengua Nacional

Som una entitat compromesa amb la llengua i amb el país. Tots els nostres projectes es fonamenten en aquest compromís. I és aquest compromís el que avui ens porta a posar en marxa el premi Llengua Nacional, amb el qual volem reconèixer projectes empresarials d’arreu dels Països Catalans que —igual que nosaltres— defensin la llengua catalana i contribueixin a l’extensió del seu l’ús.

Al llarg d’aquest mes d’octubre ens podeu proposar candidats potencials al premi mitjançant el nostre formulari en línia. Coneixeu cap comerç amb un projecte lingüístic original? Una pàgina web de comerç electrònic amb una bona qualitat lingüística? Una cooperativa de consum que faci les seves trameses comunicatives en català? Un mitjà de comunicació local que tingui cura de la llengua? I una cervesa artesana amb una etiqueta original?

Nomineu empreses i negocis que acompleixin els requisits. Un cop s’acabi el període de recepció de nominacions (el 28 d’octubre), un jurat expert valorarà les candidatures i escollirà el projecte guanyador i finalista. L’empresa guanyadora s’endurà 2.500 euros (la finalista, 1.000 euros), i els nominadors, un val regal de 200 euros que es podrà gastar a les llibreries Abacus.

El jurat està constituït per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Bernat Joan, escriptor i sociolingüista; Carme Junyent, professora de lingüística; Gemma Pascual, vicepresidenta de l’AELC al País Valencià, i els membres de la Junta de l’Associació Llengua Nacional Maria Rosa Bayà, Albert Jané i Abel Carretero (aquest darrer amb veu però sense vot).

El premi Llengua Nacional es lliurarà el 20 de novembre en un acte públic que tindrà lloc a Barcelona. En el mateix acte també es lliuraran els premis als guanyadors del concurs #FabraDeVacances.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *